Te från Mariage Frères

Att mat och dryck har stor inverkan på hur vi lever våra liv står klart. En av de mest populära dryckerna vi har i vår värld idag är te, som har ett mytomspunnet förflutet. Att drycken har sitt ursprung i Asien är det inte någon som tvistar om, men sen går teorierna isär. Vissa hävdar att te uppkom efter att en kinesisk kejsare av misstag råkat spilla de åtråvärda bladen i varmt vatten och därmed skapat den första koppen. Andra har teorier som är mycket mer fantasifulla och målande bilder av dryckens uppkomst.

Te har mycket gamla anor

Te från anrika Frankrike

I det gamla Europa var te en exklusiv vara. De svarta bladen från andra sidan världen blev snabbt en favorit för smakkonnässörer av befolkningen på vår kontinent. I Frankrike, där den uppvärmande drycken har druckits regelbundet under mycket lång tid, finns ett av Europas äldsta företag i branschen. Mariage Frères, som har erbjudit högkvalitativa produkter ända sedan 1854. Det franska företaget har blivit känt för sina tesorter av allra högsta kvalitet. Deras klassiska och nyskapande tesorter har länge varit en storfavorit för tedrickare i hela världen.

Mariage Frères är ett företag med tradition. Med ett stort urval av produkter inom området, finns det te för alla smaker. En klassisk tesort som Earl Grey, där tebladen blir smaksatta med bergamott, finns i massor av varianter från detta anrika företag. Andra nyare påfund som Darejeeling finns också i ett antal olika utföranden. Det finns helt enkelt ett mycket stort utbud av tesorter och oavsett vad du har för favorit kommer du tveklöst hitta många intressanta sorter bland detta anrika företags sortiment.

Ett brett sortiment med något för alla

Det finns idag en uppsjö av olika teer. Svart, grönt och rött te har tagit världen med storm. Det franska företaget har utmärkt sig genom sina bitvis mycket fräcka tesorter. Det finns till exempel sorter där puffat ris delar plats med blad av högsta klass, för att bidra med smaksensationer för tedrickare i hela världen. Deras egna smaker som samlas under namnet ”The Parisien” är högkvalitativa bladsorter blandade med kärlek och förpackade med omtanke, för en dryck med exklusiv känsla.

Förpackningen som ges av Mariage Frères är traditionellt sett mycket viktig för denna franska institution. Med riktigt läckra förpackningar som håller lika hög nivå som bladen, är en teburk med den traditionella loggan alltid en mycket uppskattad present. Deras svarta teburkar som vackert inpackar te av allra högsta kvalitet är något som man förstår är något utöver det vanliga. En nyare företeelse bland sortimentet är deras breda utbud av iste. Dessa härliga somriga tesorter anpassade för svalkande effekt på varma sommardagar är en storfavorit bland de trendiga kunderna detta företag attraherar.

Teblad med lång tradition

Det är tveksamt att de första tebladen uppkom efter att den indiska prinsen Bodhidharma skar av sig sina ögonlock som sedan skrumpnade till de första tebladen, som är en populär sägen. Men det är inte mycket att tvista om att te har haft en plats i vårt samhälle en mycket lång tid. Några av de absolut bästa sorterna du kan hitta i världen kommer från det klassiska företaget Mariage Frères, som har erbjudit grymma produkter med lika välsmakande insida som snygg utsida.